Огромните разходи за енергия в Европа възпрепятстват бизнеси и подхранват страха

...
Огромните разходи за енергия в Европа възпрепятстват бизнеси и подхранват страха
Коментари Харесай

Високите цени на енергията прогонват бизнеси от Европа

Огромните разноски за сила в Европа попречват бизнеси и подхранват страха от криза в целия блок. Но не всеки приема тази орис. Някои компании се местят на по-евтини места: да вземем за пример в Съединени американски щати.

Стоманодобивният колос ArcelorMittal разгласи, че ще понижи на половина производството в стоманодобивен цех в Германия. Компанията съобщи, че е решението й се основава на високите цени на газа.

ArcelorMittal неотдавна предизвести, че чака производството на стомана за четвъртото тримесечие на годината да бъде с 1,5 милиона тона по-ниско, в сравнение с през последното тримесечие на 2023 година, поради прекалено високите цени на силата и спадащо търсене.

Компанията разкри, че има проекти да разшири активността си в Тексас, описвайки страната като " район, който предлага мощно конкурентни цени на силата ". Това е единствено един образец от бизнесите в Европа и фирмите, които стартират да гледат с друго око на Съединените щати, съгласно отчет Wall Street Journal, представен от Oilprice.
 Поредните жертви на енергийната рецесия: Фермери в Европа стопират производството през зимата
Поредните жертви на енергийната рецесия: Фермери в Европа стопират производството през зимата

Енергията е нужна през целия развой на произвеждане на храни, a фермерите и производителите на храни усещат напрежение

Междувременно в Европа от ден на ден компании минават към режим на оцеляване. За доста от тях идва моментът да възобновят договорите си за доставка на електрическа енергия с комуналните компании. Благодарение на инфлацията, цените на силата се чака да бъдат доста по-високи от договорите за настоящата година - цените за миналата година доближават над 1000 $ във Франция и Германия.

Според индустриалната асоциация European Aluminium разноските за сила могат да доведат до срив на алуминиевата промишленост в Европа.

" Мисля, че ще преживеем две зими ", разгласи основният изпълнителен шеф на производителя на огнеупорни артикули RHI Magnesita. Въпреки това, в случай че газът не поевтинее, сподели Стефан Боргас, " фирмите ще се изнесат ".

Изглежда, че изместването на бизнеси към по-евтини юрисдикции е още една непредвидена последица от политиките в европейските държавни управления, изключително в енергийния бранш.

Това е следващият риск за оцеляването на блока като конкурентоспособен в бъдеще време: още една главоблъсканица, която държавните управления и администрацията в Брюксел би трябвало да разрешат в къси периоди.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР